زن پرستار ایرانی2023-10-29

تقدیر از کار پرستاران و کادر پزشکی در ایران در روز جهانی بهداشت

آنها مجبورند ساعت های طولانی کار کنند بدون اینکه بتوانند غذا و آب بخورند، یا حتی از دستشویی استفاده کنند زیرا نمی توانند لباسهای خود را درآورده و دوباره بپوشند. پیش از بحران ویروس کرونا، ایران دچار کمبود بین 150 تا 240 هزار پرستار بود. نخستین بازیگر زن ایرانی است که در سال ۱۳۷۲ با بازی موفق خود در فیلم دختر لر که عبدالحسین سپنتا در هندوستان ساخته بود روی صحنه آمد و نامش را در لیست اولین‌ها به ثبت رساند. بی‌بی‌خانم استرآبادی (۱۲۳۶ تا ۱۳۰۰ شمسی)اولین زنی بود که مقاله‌هایش در نشریات رسمی دوره قاجارچاپ شدند. او کتاب «معایب‌الرجال» را در پاسخ به کتاب مردسالارانه و زن‌ستیز «تأدیب‌النسوان» نوشت که کاری بسیار شجاعانه بود. آرتمیس در سال 480 پیش از میلاد در جنگ «سالامیس» که بین نیروی دریایی ایران و یونان درگرفت، شرکت داشت و دلاوری‌های بسیاری از خود نشان داد.

در ادامه این مقاله می‌خواهیم لیست پرستاران معروف ایران را برای شما بیان کنیم. بعد از تصمیم خانواده ها مبنی بر استخدام پرستار سالمند، می بایست فردی مطمئن را در نظر گرفته و والدین عزیز را به آنها سپرد. از این روز کمک گرفتن از شرکت خدمات پرستاری می تواند خیال خانواده ها را در صورت بروز مشکل راحت نماید. مراکز خدمات پرستاری به دلیل سابقه ی چندین ساله می توانند افراد معتمد و از همه مهمتر با تجربه را به شما معرفی نمایند. خدمات پرستاری کیان مهر در تهران با داشتن صدها پرستار سالمند می تواند به تمامی مناطق تهران و ایران نیرو اعزام نماید.

در سال 1321، اولین آموزشگاه پرستاری غیر دولتی ایران به همت شرکت ملی نفت ایران آغاز به کار کرد. در سال ۱۳۳۷ طبق اساسنامه آموزشگاه‌های پرستاری مصوب شورای عالی فرهنگ، مقرر گردید پذیرش داوطلبان کلیه آموزشگاه‌ها با مدرک کامل متوسطه، دوره تحصیل سه سال و ارزش آن معادل لیسانس پرستاری محسوب گردد. برنامة تحصیلی مدارس عالی پرستاری با رعایت معیارهای شورای بین‌المللی پرستاران و سازمان بهداشت جهانی تنظیم و به تصویب شورای عالی فرهنگ رسید. در این برنامه علاوه بر دروس اختصاصی و فنی، دروس علوم رفتاری و اجتماعی نیز گنجانده شد. در سال ۱۳۴۴ اولین دوره آموزش چهارساله پرستاری با تأسیس انستیتو عالی پرستاری فیروزگر آغاز گردید.[۸] به دنبال آن فارغ التحصیلان سایر آموزشگاه‌ها به منظور کسب مدرک لیسانس، دورهٔ تکمیلی لیسانس را طی نمودند.

اولین بیمارستان رشت، جایی که اولین بانوی پرستار ایرانی در آن برای نخستین بار مشغول به خدمت شد، توسط مبلغان مذهبی آمریکایی در سال ۱۲۹۴ شمسی در محله چهل تن خمیران در خیابانی موسوم به چراغ برق در یک ملک استیجاری افتتاح گردید. این بیمارستان در کنار خود یک آموزشگاه پرستاری هم داشت که در سال ۱۳۱۰ خورشیدی راه‌اندازی شده بود. در سال ۱۳۱۰ در چنین فضایی که مخالفت‌های زیادی برای ورود زنان به رشته پرستاری وجود داشت، دختری جوان و باذوق پا پیش گذاشت و در آموزشگاه پرستاری شهر رشت ثبت‌نام کرد به نام فاطمه توانایی. هادی غروی در سال ۲۰۰۱ به پاس ده‌ها سال تلاش دلسوزانه برای نجات جان انسان‌های مدال پرستار داوطلب نمونه‌ی جهان را از صلیب سرخ دریافت کرد. همچنین او نشان فلورانس نایتینگل را به خاطر ۴۰ سال خدمات بشر دوستانه به مردم کشورهای مختلف دریافت کرد.

خدمات پرستاری او چنان مورد تشویق پزشکان ارشد آن زمان قرار گرفت که به او لقب بلبل ایرانی فلورانس دادند. با مشغله‌های زیاد زندگی امروزه، معمولا اکثر افراد گاها حوصله خودشان را هم ندارند، چه برسد به مراقبت از دیگران. مراقبت از بیماران با سن، جنسیت و روحیه‌های مختلف کار هر کسی نیست. توجه و مراقبت از بیماران نیاز به فداکاری و از خود گذشتگی زیادی دارد پرستار بیمار اگر چه یک شغل به نظر می‌رسد، اما در حقیقت عشق و علاقه به مراقبت و محبت به افرادی است که در شرایط ویژه‌ای به سر می‌برند. موقعیت شغلی پرستاران در ایران نسبت به دیگر کشورها متفاوت است. هر پرستار در ایران در شیفت‌های مختلف، مسئول مراقبت و انجام اقدامات درمانی بیماران زیادی است.

هفته پرستار سال ۱۴۰۳ با شعار «پرستار، سرمایه‌ سلامت جامعه» از ۱۲ تا ۱۸ آبان‌ماه برگزار می‌شود. گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید. نخستین زن خلبان ایران است که موفق شد به صورت مستقل پرواز کند و نخستین پرواز او به عنوان اولین زن خلبان در ۲۷ آبان ماه ۱۳۱۹ شمسی انجام شد. مهدعلیا لقب ملک جهان خانم همسر محمد شاه قاجار و مادرناصر الدین شاه قاجار است. بعد از مرگ محمدشاه، باسیاست حکومت را نگه داشت تا فرزندش از تبریز برسد و تاجگذاری کند.او را عامل اصلی توطئه و قتل امیر کبیر نیز می دانند.

در سال ۱۹۵۶ میلادی نخستین کنفرانس جهانی آموزش پرستاری در ایران برگزار گردید که بسیاری از سیاست گذاری‌های امروزی را باعث شد. جامعه پرستاری همیشه و در همه‌ی اتفاق‌های ناگوار کنار مردم بوده‌اند و برای نجات جان دیگران از جان خودشان گذشته‌اند. پرستاران زیادی در حین انجام وظیفه دچار سانحه شده‌اند یا برای نجات جان دیگران جان خود را فدا کرده‌اند. اما وقتی می‌خواهیم موفق ترین پرستاران ایران را بشناسیم به یک نام می‌رسیم. هادی غروی که مردم پرستاران ایرانی را به نام این بزرگ مرد می‌شناسد. این پرستار خلاق و دلسوز یکی از افرادی بود که در روزهای سخت جنگ کنار رزمندگان ایرانی ماند تا دردهای آن‌ها را کاهش دهد.

در زمان شیوع بیماری‌های مسری و کشنده مانند وبا و طاعون، ثروتمندان از شهرها فرار می‌کردند و این تهیدستان فقیر بودند که جان خود را در راه مبارزه با بیماری از دست می‌دادند. نخستین آموزشگاه پرستاری در ایران، در سال 1925 میلادی توسط یک هیئت مذهبی خارجی در شهر تبریز و سپس در ارومیه و دیگر شهرها گشایش یافت. علاوه بر این، پرستاران سالمند با برنامه‌ریزی برای فعالیت‌های روزمره، مانند ورزش‌های سبک و تفریحات متناسب با علایق سالمند، به حفظ سلامت روانی و جسمانی آنان کمک می‌کنند. این کار علاوه بر افزایش سلامتی، امکان حضور سالمند در جامعه را افزایش داده و امید به زندگی را در آنها بالا می برد. او در سال ۱۳۱۰ که تصدیق دوره‌ی اول متوسطه را کسب کرد، به دلیل عدم امکان ادامه تحصیل در رشت، در آموزشگاه پرستاری مشغول به تحصیل شد.

قرن‌ها بعد، در اواسط قرن نوزدهم، بانویی فداکار به نام فلورانس نایتینگل، پایه‌های پرستاری نوین را بنا می‌نهد. او با تلاش‌های بی‌وقفه خود، پرستاری را از یک حرفه ابتدایی به یک علم و دانش تخصصی ارتقا می‌دهد و اهمیت مراقبت‌های انسانی و دلسوزانه از بیماران را بیش از پیش آشکار می‌کند. به پاس زحمات فلورانس نایتینگل، روز ولادت او به عنوان روز جهانی پرستار شناخته می‌شود. لیلا حسین زاده، ۳۱ساله، فعال برجسته دانشجویی و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته مردم‌شناسی در دانشگاه تهران، از دانشگاه اخراج شده و دسترسی به مدارک تحصیلی او مسدود... همچنین دکتر نیلوفر اسماعیل بیگی، پزشک عمومی در تهران، و دکتر شیرین روحانی راد، پزشک در پاکدشت، در میان پزشکانی هستند که جان خود را در جریان مقابله با ویروس کرونا از دست دادند.

پرستاران موفق در مورد مراقبت‌هایی که ارائه می‌کنند کوشا هستند و برای یافتن راه‌حل‌هایی برای مشکلاتی که بیماران، تیم‌های مراقبت‌های بهداشتی و سازمانشان را تحت تأثیر قرار می‌دهند، تلاش می‌کنند. در روستای خراشاد، در دل کویر خراسان، در سال ۱۳۲۱، مردی دیده به جهان گشود که مسیر پرستاری در ایران را برای همیشه دگرگون کرد. مرتضی حسن‌پور فرد خراشاد، نامی که در تاریخ پرستاری ایران می‌درخشد، اولین پرستار مرد ایرانی با تحصیلات عالیه بود که با عبور از مرزهای سنتی، نقشی نو در این عرصه ایفا کرد. روز ۳۰ آبان ۱۴۰۳، پارلمان اروپا از رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت خانم مریم رجوی استقبال کرد تا او درباره فرآیند تغییر رژیم در ایران و پروسه انتقال قدرت به مردم ایران سخنرانی... پرستاران و سایر کارکنان مراقبت های پزشکی در خط مقدم پاندمی ویروس کرونا هستند که به صورت شبانه روزی کار می کنند و به استقبال خطر می روند تا از بیماران مراقبت کنند.

مسئولیت استخدام نیروی پرستار مرتباً بین مقامات رژیم پاس‌کاری می‌شود و این در حالی‌ست که نیمی از فارغ التحصیلان پرستاری بیکار هستند. در برخی از استان‌ها ۲۵۰۰ نفر در طول این سال‌ها فارغ‌التحصیل شده‌اند اما تنها ۴۵۰ نفر جذب شده‌اند. کمبود نيروي پرستار موجب افزایش پدیده همراه بیمار شده است و يكي از مهمترين چالشهاست كه باعث اضافه‌کاریها و شیفت‌های اجباری زنان پرستار مي‌شود. پرستارها ( پرستار سالمند و پرستار کودک ) وضعیت مریض را کنترل می‌کنند و طبق دستورات دکتر معالج مراقب آنان هستند و به آنان رسیدگی می نمایند. قبل از من فقط دو سه نفر دختر مسیحی در آموزشگاه خانم نیکلسن نام‌نویسی کرده بودند که آن‌ها نیز وسط کار از ادامه‌ی آن منصرف شده بودند.

سایت ایران استخدام در تاریخ ۱۳۹۱/۱/۱۰ راه اندازی شد و با تلاش گروهی و روزانه مدیران و نویسندگان خود در جهت تبدیل شدن به مرجع بروز آگهی های استخدامی گام برداشت. سعی همیشگی همکاران ما ارائه مطلوب و با کیفیت آگهی های استخدامی خدمت بازدیدکنندگان محترم این سایت بوده است. بنا به یک گزارش از شهر خوی در روز ۱۱ فروردین ۱۳۹۹، در بیمارستان های شهر خوی ماسک ساده جراحی برای کار پرستاران وجود ندارد و آنها مجبور هستند شخصاً در داروخانه‌ها در پی تهیه الزامات بهداشتی و ماسک برای خودشان باشند. در فاصله سالهای ۹۵ تا ۹۷، حداقل 21 پرستار ایرانی به دلیل استرس در محل کار فوت کردند زیرا به دلیل کمبود پرستار مجبور به کار  در دو شیفت متوالی و انجام اضافه کاری هستند. شیوع  ویروس کرونا یک بحران جهانی است و تقریباً همه کشورها برای مقابله با این بیماری مشکل دارند. مادر ستاره شناسی ایران است و دکتری تخصصی خود را از دانشگاه سوربون فرانسه گرفت.

فاطمه توانایی در راهی پا گذاشت که کسی تا آن زمان به آن ورود نکرده بود و بالأخره در سال ۱۳۱۴ به عنوان اولین پرستار زن از این مدرسه فارغ‌التحصیل شد. او با وجود همه سختی‌ها، اول در بیمارستان دکتر فریم آمریکایی و سپس در بیمارستان پورسینا مشغول به کار شد. پرستاری به صورت عام، از ابتدای زندگی بشر روی زمین وجود داشته، ولی پرستاری مدرن یا پرستار در منزل به شکلی که امروزه می‌بینیم سابقه زیادی در ایران ندارد. در زمان رضا شاه، دولت وزیر آموزش و پرورش آن زمان را وادار به تاسیس دانشکده پرستاری کرد. این در حالی بود که پیش از آن، پرستاران خارجی که تحصیلات خود را در کشورهای خارجی گذرانده بودند، به عنوان پرستار در ایران کار می‌کردند.

در این برخورد، پرستاران نه تنها مراقبت‌های پزشکی اساسی ارائه دادند بلکه حمایت اجتماعی و روحیه دهی به بیماران و خانواده‌های آنها را نیز تقدیم کردند. آنها به عنوان نیروهای اصلی سلامت، به تلاش برای ایجاد ارتباطات انسانی و حفظ ارزش و احترام برای بیماران پرداختند. در فقدان تجهیزات حفاظتی برای کادر پزشکی در ایران، ویروس کرونا جان بسیاری از  کادرهای پزشکی در ایران را گرفته است. خانم نیکلسن با من مدتی صحبت کرد و از مشکلات کار پرستاری از قبیل بی‌خوابی‌های شبانه، تحمل نداشتن بیماران و همچنین نظافت کردن مریض‌ها و لزوم فداکاری و ازخودگذشتگی پرستار حرف‌ها زد. در لیست بهترین پرستاران جهان اول از همه باید نام یک پرستار بزرگ را بیاوریم.

در بخشی از این کتاب آمده که عزت الملوک کاووسی، عاشق خدمت به محرومان بود و به دورافتاده‌ترین و محروم‌ترین محله‌های تهران می‌رفت. کودکان پرورشگاه، مردم محروم جنوب شهر، زاغه‌نشینان و چادرنشین‌های حلبی آباد و کارگران کوره‌پزخانه‌های جنوب شهر این پزشک وظیفه شناس را می‌شناختند. روز جمعه ۸ فروردین نیز گزارش شد که دو پرستار که نام آنها مشخص نشده، در آستارا در استان گیلان جان باختند. گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن می باشد. تابستان ۱۲۷۰ هجری قمری، زینب پاشا در ناآرامی‌های تبریز نقش مهمی به عهده داشت.

حجم کار آنها بسیار سنگین است، اما حرفه آنها یکی از مشاغل کم درآمد در ایران است که ارزش آن به جا آورده نمی شود. شیوع این بیماری تنها شرایط وحشتناک کار پرستاران در ایران را بسا بدتر از قبل کرده است. گام اساسی دیگر برای آموزش پرستاری در تهران در اردیبهشت 1326 برداشته شد. 10 زن در محلی به نام مدرسه هنر دخترانه آموزش های لازم را دیدند و در سال 1329 برای پرستاری به بیمارستان ها و درمانگاه ها رفتند. زیرا انگیزه برای برداشتن گام های دیگر را فراهم می کند و نیازی به مستشاران خارجی ندارد. آنها فکر می کنند برخورد با چرک و عفونت بیماران، زیبایی ندارد که بخواهند پرستاری را شغل خود بدانند!

پرستاری در ایران یکی از شغل‌های بسیار پرمشغله و سخت است که هر کسی آن را انتخاب نمی‌کند. مراقبت از بیمارهای مختلف با روحیه‌ها و میزان تحمل مختلف از جمله سختی‌های این شغل به شمار می‌آید. علاوه بر این شیفت‌های شب و بیدار ماندن و انجام کارهای درمانی بیماران از مواردی است که به عشق زیادی در این رشته نیاز دارد. در سال ۱۳۵۹ با تشکیل شاخه پرستاری ستاد انقلاب فرهنگی برنامه‌ریزی متمرکز پرستاری توسط این شاخه با استفاده از نظرات صاحب نظران پرستاری صورت گرفت. با تشکیل وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی، در سال ۱۳۶۵ و ایجاد دانشکده‌های پرستاری و مامایی، کیفیت آموزش پرستاری توسعه فراوان یافت.

شرکت در مبارزه بی امان علیه قوانین زن ستیز رژیم ایران بخشی از فعالیتهای اعضاء و همکاران این کمیسیون است. او از سال ۱۳۸۰، کلاس‌هایی را در جهت سلامت فردی و اجتماعی برای دانش‌آموزان مناطق محروم شهری و روستایی برگزار کرد تا گامی در جهت ارتقای سطح سلامت جامعه بردارد. پس از بازنشستگی در سال ۱۳۸۴، او همچنان به تدریس و پژوهش در زمینه پرستاری ادامه می‌دهد. در سال ۱۳۸۶، سازمان نظام پرستاری ایران از او به عنوان اولین پرستار مرد ایران تقدیر کرد و نام او را در تاریخ پرستاری ایران جاودانه ساخت. مرتضی حسن‌پور فرد خراشاد، الگویی برای تمام پرستاران، چه زن و چه مرد، است.

در سال‌های اخیر، پرستاران و افرادی که با عنوان کمک بهیار شناخته می‌شوند، به عنوان قهرمانان نام‌ آشنا دوران کرونا شناخته می‌شوند. آن‌ها از نخستین روزهای شیوع ویروس COVID-19 به خط مقدم رفته و با شجاعت و تعهد، به مراقبت از بیماران مبتلا به این بیماری پرداختند. این پرستاران با ریسک بالای ابتلا به ویروس، توانستند برای زندگی و سلامتی بیماران خود مبارزه کنند. با افزایش سن و تغییرات جسمانی و روانی، نیازهای سالمندان در زمینه مراقبت و نگهداری به شکل قابل توجهی افزایش می‌یابد. تنهایی و نیاز به ارتباطات نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که سالمندان در جوامع امروزی با آن روبرو هستند.

به دلیل توانایی او در شروع کار و تعهدش به پرستاری، او برای ثبت نام به یک بیمارستان آمریکایی رفت. بسیاری از مردم انتظار دارند یک پرستار را در مطب دکتر ببینند، اما آنها تعجب خواهند کرد که بدانند چه تعداد پرستار در خارج از آن مطب کار می کنند. در این مقاله از مرکز پرستاری سفیر آرامش به معرفی 5 پرستار معروف در جهان و همچنین بهترین پرستاران ایران میپردازیم. پرستاران بهداشت عمومی در سراسر مکان برای ارتقای سلامت و ایمنی همه کار می‌کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا با هم به بهترین پرستار ایران و جهان بپردازیم. پرستاری یک حرفه‌ی تخصصی است و خدمات پرستاري یکی از موضوعات خدمات اجتماعی به شمار مي‌رود.

پرستار باید مهربان، صبور و متحمل باشد و بداند که او متعلق به خودش نیست بلکه به بیماران تعلق دارد. آن‌گاه خانم نیکلسن دو هفته به من فرصت داد که خوب درباره‌ی آن‌چه که گفته بود فکر کنم و اگر تصمیم خود را گرفتم برای نام‌نویسی نزد او بروم و دو هفته بعد من در دفتر او نشسته بودم که نام مرا جزء شاگردان ثبت کند. اما چگونه این دانشجو در بیمارستان به خاک سپرده شد؟ ماجرا از این قرار بود که جمعی از دوستانش با کسب اجازه از پدر شهید کاووسی، تصمیم می‌گیرند تا او در بیمارستان دفن کنند. پیکر او را به این بهانه که می‌خواهند به شهرستان منتقل کنند، از سردخانه بهشت زهرا(س) تحویل می‌گیرند و روبه‌روی ساختمان مرکز تصویربرداری کنونی که قبلاً زمین هلی‌کوپتر بود، دفن می‌کنند. بر سر سنگ مزار او حک شده است که این شهید با مجوز امام خمینی(ره) در بیمارستان دفن شد.

برای استخدام بهترین پرستاران در منزل میتوانید به بهترین مرکز خدمات پرستاری در تهران مراجعه کنید. جامعه پزشکان و پرستاران دنیا، پرستاری در ایران را با نام دکتر هادی غروی می‌شناسد. دلیل معروفیت این پرستار ایرانی، خدمات و فداکاری‌هایی است که در طول زمان خدمت خود به جامعه عرضه کرده است. از مهم‌ترین فداکاری‌های هادی غروی، نجات جان یک خلبان عراقی در زمان جنگ ایران و عراق، پس از حمله هوایی عراق به ایران بوده است. جامعه پزشکی هوادار مقاومت ایران در گزارشی در اواسط ماه مارس به سازمان بهداشت جهانی، خاطرنشان كرد كه دست كم 100 پزشك، پرستار و پرسنل پزشکی جان خود را در اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست داده اند. تظاهرات بزرگ ایرانیان در پاریس - روز شنبه، ۲۰ بهمن ۱۴۰۳، در چهل‌وششمین سالگرد سرنگونی دیکتاتوری شاه، دهها هزار ایرانی و حامیان شورای ملی مقاومت ایران در پاریس...

در سال 484 پیش از میلاد فرمان بسیج دریایی برای شرکت در جنگ با یونانیان توسط خشایارشا هخامنشی صادر شد. آرتمیس، فرماندار سرزمین «کاربه» با پنج فروند کشتی جنگی که خود فرماندهی آنها را در دست داشت، به نیروی دریایی ایران پیوست. در این نبرد نیروی زمینی ایران از 800 هزار پیاده و 80 هزار سواره تشکیل شده بود. نیروی دریایی ایران دارای 1200 کشتی جنگی و 300 کشتی ترابری بود. لیست زنان و دخترانی که در قیام ایران به دست نیروهای امنیتی به شهادت رسیدند. روز شنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۳، هزاران تن از زنان و دختران ایرانی و دهها تن از شخصیت های برجسته سیاسی زن از فرانسه در تظاهرات بزرگ ایرانیان در...

این گونه بود که همه‌ی مردم جهان این مرد را به خاطر از خود گذشتگی‌اش شناختند. امروزه وقتی به دنبال شناخت موفق ترین پرستاران ایرانی هستند ابتدا باید نام هادی غروی را بشناسند. غروی در سن یازده سالگی در سال 1342 شمسی عضو سازمان جوانان شیر و خورشید شد و در 18 سالگی در دوره‌های سراسری ناجی سازمان شیر و خورشید شرکت کرد. به پاس خدمات ارزشمند این پرستار در سال 2001، جایزه الگوی جهانی پرستار داوطلب را از سازمان صلیب سرخ جهانی دریافت کرد. در ایران، تا حدود 25 سال پس از آغاز قرن بیستم، حرفه پرستاری به شکل امروزی وجود نداشت.

این پرستار که تحول عظیمی در پرستاری جهان ایجاد کرد فلورانس نایتینگل نام دارد. شاید پیش آمده باشد که در مورد نظریه پرستاری فلورانس نایتینگل چیزهایی شنیده باشید. فلورانس یک اصلاح‌گر اجتماعی بود با تاسیس مدرسه پرستاری در بیمارستان سنت توماس لندن، پرستاری نوین را بنیان نهاد. این پرستار دلسوز به خاطر از خود گذشتگی‌هایی که در جنگ کریمه انجام داد بسیار شناخته شد. اولین پرستار مرد آقای مرتضی حسین پور و اولین پرستار خانم فاطمه توانایی را می توان نام برد. ایران بقراط، حکیم نامدار یونانی و پدر علم طب جهان، در خطابه‌ای به دانشجویان خود بر اهمیت مراقبت از بیمار توسط فردی دلسوز و ماهر تأکید می‌کند.

به‌طوری‌که در سال ۱۳۵۴ با تصویب دورة لیسانس پرستاری در وزارت علوم کلیه مراکز آموزش عالی پرستاری موظف به ارائه دورهٔ چهار ساله با برنامه متمرکز گردیدند. حق تکثیر (کپی رایت ©) مطالب مندرج در این وب سایت در سال ۲۰۱۶ به نام کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت به ثبت رسیده است. لطفاً در صورت تمایل به باز نشر و باز پخش مطالب این وب سایت، با کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت مکاتبه کنید و لینک مقاله اصلی بر روی سایت women.ncr-iran.org/fa را در متن اضافه کنید. پرستاری حرفه‌ای در حوزه بهداشت و درمان است که بر مراقبت از افراد و خانواده‌ها برای کمک به بهبود از بیماری و حفظ سلامت و کیفیت زندگی تمرکز دارد. پرستاران با مسئولیت‌های گسترده‌ای همچون پیشگیری از بیماری، مراقبت از افراد بیمار یا ناتوان، آموزش بهداشت، مشارکت در پژوهش‌های پزشکی، و ارائه مراقبت‌های چندجانبه فعالیت می‌کنند.

مراقبت از بدو تولد همیشه جزئی از نیازهای انسان بشمار میرود بنابراین قلب پرستاری علاوه بر دانش و مهارت های تخصصی مراقبت هاست . یک پرستار زن در پرستاری و مراقبت از بیماران خانم و کودک یا پرستار خانم جهت سالمند، وظایف کاری خود را انجام میدهد. در کیفیت مراقبت و نگهداری و رفتارهای مراقبتی پرستاران، احساس مسئولیت در برابر بیماران و انجام وظایف حرفه پرستاری و موفقیت در آن و … تاثیر گذار است. اولین آموزشگاه پرستاری ایرانی در سال ۱۳۱۶، با مجوز وزارت فرهنگ راه‌اندازی شد. این آموزشگاه در آن زمان با مدرک دیپلم دبیرستان دانشجو می‌پذیرفت و پس از سه سال، پرستارانی را به جامعه پزشکی کشور معرفی می‌کرد.

رئیس این آموزشگاه «میس نیکلسن» بود که پنجاه سال پیش از آن، در ایران آموزشگاه پرستاری تأسیس کرده بود. مرکز خدمات پرستاری سفیر آرامش، با هدف ارتقای سطح سلامت و رفاه جامعه و متمرکز بر خدمات مراقبتی و پرستار، به صورت 24 ساعته در تمامی روزهای سال فعالیت می‌کند. در این مرکز، خدمات پرستاری برای سالمندان، کودکان و بیماران با عنوان پرستار کودک، پرستار سالمند و مراقبت بیمار توسط پرسنل مجرب و دلسوز، به خانواده های گرامی ارائه می‌شود. اگر بخواهیم پرستاران معروف ایران را معرفی کنیم، واقعا کار بسیار دشواری خواهد بود. چرا که همه پرستاران ایران به خاطر عشق و علاقه‌ای که در انجام وظایف سنگین خود در مراقبت از بیماران نشان داده‌اند، بهترینند.

به گزارش شهرآرانیوز، به دست آوردن اولین‌ها همیشه از اهمیت بالایی برخوردار است به ویژه اینکه این نخستین‌ها به تاریخ بپیوندند. آنها ستون اصلی مراقبت از بیماران در بیمارستان ها، مراکز درمانی و منزل هستند و به ارائه خدمات باکیفیت و امن به بیماران کمک می کنند. پرستاران با رصد وضعیت بیمار، آموزش بیماران و خانواده آنها و همکاری با سایر اعضای تیم درمانی، نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی بیماران ایفا می کنند. علاوه بر این، پرستاران در زمینه های مختلفی مانند تحقیقات پرستاری، آموزش پرستاران و ارائه خدمات به جامعه نیز فعالیت می کنند. در سال 1316، اولین آموزشگاه پرستاری ایرانی با مجوز وزارت فرهنگ و با ریاست دکتر جهانشاه صالح تأسیس شد. این آموزشگاه در آن زمان با مدرک دیپلم دبیرستان دانشجو می‌پذیرفت و پس از سه دوره، فارغ‌التحصیلانی را به جامعه پزشکی کشور معرفی می‌کرد.

جهانشاه صالح و به درخواست وی سرپرستی بیمارستان نسوان را بر عهده داشت که به نام بیمارستان صالح نامگذاری شد. صالح که پزشک ارشد نیز هست، در اولین جلسه به توانایی های شگفت انگیز فاطمه توانایی پی برد و دانست که از پس وظایف سخت یک پرستار برمی آید. صالح از کاری که کرد پشیمان نشد و فاطمه توانایی  به خوبی توانست کارش را انجام دهد. نایتینگل اولین پرستار بریتانیایی بود که به نجات بسیاری از قربانیان جنگ از مرگ کمک کرد. اولین بیمارستانی که به زنان ایران آموزش پرستاری می داد یک بیمارستان آمریکایی در ایران بود که در سال 1893 این اتفاق افتاد و بعد از آن در رشت، کرمانشگاه و دیگر شهرها هم موسسه هایی ایجاد گردید که به زنان آموزش پرستاری می داد.

از این رو  بسیاری از افراد، با کمک گرفتن از پرستار سالمند در منزل در تهران و سایر شهرها بخشی از دغدغه های خود را کاهش داده اند. این افراد با تجربه ای که دارند علاوه بر کمک به انجام کارهای شخصی سالمند، می توانند به عنوان یک همدم در کنار سالمند باشند. در این مقاله به بررسی جامع خدماتی که پرستار سالمند ارائه می‌دهد، خواهیم پرداخت. اولین زن پرستار ایرانی است..سال 1310، او در آموزشگاه پرستاری شهر رشت ثبت‌نام کرد و سال 1314 به‌عنوان اولین پرستار زن، فارغ‌التحصیل؛ و اول در بیمارستان «دکتر فریم آمریکایی» و بعد در بیمارستان «پورسینا» مشغول‌به‌کار شد. وقتی صحبت از آموزش پرستاری در ایران می شود، نمی توان فاطمه توانایی، اولین پرستار کشور را فراموش کرد. او تحصیلات پرستاری خود را در بیمارستان آمریکایی Missinore رشت به پایان رساند.

اقداماتی هم که به عنوان خیریه انجام می‌داد، تنها بخشی از درآمد حاصله بود. انگیزه محمدرضا برای گماردن وی در راس مراکز، سازمان‌ها و هیات‌های نمایندگی نیز مهار اشرف و کسب وجهه برای او بود، بدون اینکه اعتقادی به کارایی و مدیریت اشرف داشته باشد. خیرالنسا بیگم(۹۲۶ تا ۹۵۸ شمسی) همسر محمد خدابنده پادشاه صفوی  و مادر شاه‌عباس یکم بود. او زنی بانفوذ در امور سیاسی بود و به‌مدت ۲ سال اداره امور کشور را به دست گرفت و مسئولیت‌های مهمی مثل انتصاب و عزل افسران عالی‌رتبه و مقامات امپراتوری صفوی را بر عهده داشت. این بیمارستان آمریکایی مسیحی تا آذر ماه سال۴۲ فعالیت داشت، تا اینکه در این سال تعطیل و تجهیزات آن به بیمارستان پورسینا (تاسیس ۱۳۰۳) منتقل شد.

تهران- ایرنا- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در منزل دکتر سادات سید باقر مداح، از خدمات ارزشمند مادر پرستاری نوین ایران در حوزه سلامت و پرستاری تجلیل و قدردانی کرد. سرانجام در سال 1339 هجری شمسی با بازگشت دختران و پسرانی که برای تحصیل در رشته پرستاری حرفه ای به آمریکا، کانادا و انگلیس اعزام شده بودند، سازمان نظام پرستاری کشور استقلال یافت و آنان جایگزین مشاوران خارجی شدند. تا جایی که در زمان وزیر آموزش و پرورش رضاشاه موظف شد زمینه های تأسیس دانشکده پرستاری ایران را فراهم کند. اما قبل از آن اتباع خارجی مقیم ایران تحصیلات پرستاری را گذرانده اند. اگر بخواهیم پرستارهای معروف ایران را معرفی کنیم می توان “فاطمه توانایی” و “هادی غروی” را نام برد.

این پرستار در سال 1359 در آغاز جنگ اجباری به پیشنهاد و تایید استاندار وقت همدان، محل سکونت خود را به بیمارستان 30 تختخوابی تبدیل کرد که کار پرستاری او جان بسیاری از مجروحین را نجات داد. بسیاری از خدمات و مراقبت‌های درمانی ضروری می‌باشد که بوسیله زنان پرستار انجام شود. به طور مثال انجام تزریقات، تمیزکردن و تعویض پانسمان بیماران زن از جمله وظایف پرستاران زن می‌باشد و در این جا می‌باشد که جنسیت پرستار می‌تواند در درست کردن آرامش و راحتی برای مریض زیاد موثر باشد. اعتقاد آسانیسم بر این است که هرکسی حق دارد در سال‌های پیری در خانه خودش، جایی که به آن تعلق دارد زندگی کند؛ نه در خانه سالمندان يا جايي كه به اجبار به آنجا نقل مكان كند. هدف از به وجود آمدن این پلتفرم نیز همین است که با ارائه خدمات با کیفیت مراقبتی در منزل، آسایش و آرامش خانواده‌ها را تضمین کند.

همه میدانند که پرستار زن ( پرستار کودک – پرستار سالمند ) با مهربانی هایی خود برای بیمار و .. باعث افزایش سرعت بهبود بیمار میگردد.در مطلب گذشته به پرستار مرد و فواید آن اشاره نمودیم، و شما میتوانید آن را مطالعه نمایید. این مجاهدت‌های فاطمه توانایی نخستین بانوی پرستار ایرانی که اهل رشت است آغاز یک اتفاق بزرگ و تحولی در عرصه پزشکی و درمان در ایران بود. تلاش‌های چنین افرادی امروز زمینه پیشرفت هرچه بیشتر این رشته را در ایران فراهم آورده است. یک پرستار موفق، پرستاری است که بهترین ویژگی های خود را به تیم مراقبت های بهداشتی می آورد و از آنها برای ارتقای نتایج مثبت بیمار و تقویت حرفه پرستاری استفاده می کند.


سایت اصلی